Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
Flitsend snelle tiramisu met sinaasappel en bitterkoekjes

Flitsend snelle tiramisu met sinaasappel en bitterkoekjes

Je kent het vast wel. Je hebt een romantisch avondje in het vooruitzicht en jij hebt beloofd te koken. Alles moet perfect zijn en je wilt niet in de keuken hoeven staan als je bezoek er is. En je hebt natuurlijk weer te weinig tijd… Want je moet je nagels lakken, je benen waxen, opruimen, je beddengoed verversen voor het geval dat en het liefst ook nog naar de kapper en een nieuw setje ondergoed kopen. Tja, dat gaat allemaal niet. Of toch wel? Met dit recept helpen we in elk geval met een lekker snel dessert…

In dit recept maak je een bijzondere tiramisu. Nee, deze keer niet met cacao en lange vingers, maar met bitterkoekjes en frisse sinaasappel. Succes gegarandeerd! Echt niet moeilijk en kan niet mislukken! 

Ingrediënten voor deze flitsend snelle tiramisu

Met deze ingrediënten heb je meer dan genoeg voor 2 personen. Met zo’n tien minuutjes werk is jouw dessert klaar om de koelkast in te gaan.

  • 50 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 50 ml amandellikeur, bijvoorbeeld Amaretto
  • 8 bitterkoekjes
  • 35 gram lichte basterdsuiker
  • 1 verse eierdooier
  • 200 gram mascarpone
  • 1 geraspte sinaasappelschil

Razendsnel je tiramisu maken

  1. Meng het sinaasappelsap met de amandellikeur in een diep bord.
  2. Snijd de koekjes doormidden en laat ze een paar minuten in het sap weken.
  3. Meng de basterdsuiker met de eierdooier en klop luchtig. Met een handmixer gaat dit sneller.
  4. Voeg de mascarpone en de sinaasappelrasp eraan toe en meng het geheel met een lepel of spatel tot je een romige massa hebt
  5. Verdeel 12 halve bitterkoekjes over de bodem van twee glazen en hou 4 mooie halve stukjes apart.
  6. Schep het mascarpone mengsel over de koekjes en leg de resterende koekjes er bovenop.
  7. Je kunt het gelijk eten, maar het lekkerst is het om de glazen nog even een paar uurtjes in de koelkast te zetten.

TIP: wat ook altijd mooi is, is om er vlak voor het serveren nog een paar frambozen of een ontvelt sinaasappelpartje op te leggen….

Volgend artikel Recept Slagroomtruffels met Grand Marnier