Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
hoe trek je latex kleding zoals deze zwarte jurk en handschoenen aan?

Hoe trek je latex kleding en lingerie aan?

Hoe trek je latex kleding en lingerie het beste aan?

Latex lingerie is lingerie gemaakt van latex, een soort rubberachtig materiaal. Latex heeft een prachtig glanzend uiterlijk en nauwsluitende eigenschappen. Het kan variëren van bh's en slipjes tot korsetten en catsuits. Latex kleding wordt vaak geassocieerd met fetisj en BDSM. Maar latex is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan deze doelgroepen. Het dragen van latex lingerie kan zowel esthetisch als sensueel zijn. Dus wil je een keer iets anders en een bijzondere sensatie ervaren, pak dan eens een latex setje! Ook zangeressen als Lady Gaga en Madonna droegen latex tijdens verschillende optredens. Niet zonder succes!

Hoe trek je latex kleding het beste aan?

Het aantrekken van latex kleding, zoals latex lingerie, kan wat oefening en voorzichtigheid vereisen, omdat het materiaal strak en rekbaar is. Hier zijn enkele stappen om latex kleding aan te trekken:

Droge huid, talkpoeder of glijmiddel:

Zorg ervoor dat je huid droog is voordat je latex kleding aantrekt. Ben je net uit de douche gesprongen? Wacht dan even voor je het tenue aantrekt! Ook kan het helpen om jezelf licht in te smeren met talkpoeder of een siliconenbasis glijmiddel te gebruiken. Dit vergemakkelijkt het aantrekken en het voorkomt dat de latex kleding aan je huid blijft ‘plakken’ en niet makkelijk op zijn plaats schuift.

Binnenstebuiten draaien:

Als je latex kleding binnenstebuiten keert, kun je het gemakkelijker aantrekken. Hiermee voorkom je ook dat je nagels of sieraden het latex beschadigen.

Langzaam aantrekken:

Begin langzaam en voorzichtig met het aantrekken van de kleding. Begin bijvoorbeeld met het aantrekken van een deel van de kleding, zoals een mouw of de onderkant van een pijp. Zit dit deel goed, ga dan verder. Vergelijk het met het aantrekken van een panty. Die hijs je ook niet in een keer omhoog.

Niet trekken of duwen:

Trek het latex voorzichtig over je huid zonder te trekken of te hard te duwen. Het materiaal is rekbaar, maar te veel spanning kan het beschadigen.

Glansmiddel:

Sommige mensen gebruiken speciale latex glansmiddelen om het de latex kledingstukken nog meer te laten glimmen. Deze glansmiddelen kunnen ook helpen om het latex soepeler over de huid te laten glijden.

Aanpassen aan je lichaam:

Eenmaal dat je het kledingstuk hebt aangetrokken, kun je voorzichtig de plooien gladstrijken en het een beetje aanpassen aan je lichaam.

Vastmaken:

Als het kledingstuk sluitingen, ritsen, of knopen heeft, zorg er dan voor dat je ze voorzichtig sluit zonder te veel druk uit te oefenen. Doe ze pas dicht als alle delen van de kleding al redelijk goed op zijn plaats zitten.

Het aantrekken van latex kan voor de eerste keer wat lastig zijn, maar wees geduldig. Oefening baart kunst! Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van je nagels en eventuele scherpe voorwerpen die het latex kunnen beschadigen. Als je nieuw bent in het dragen van latex, kan het handig zijn om het eerst eens rustig uit te proberen en te oefenen voordat je het in een speciale setting draagt.

Vorig artikel De duovibrator voor koppels
Volgend artikel Welke soorten glijmiddelen bestaan er?

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!