In een tikkeltje eten delen we leuke recepten en weetjes over allerlei heerlijke zaken waarmee je je avond (of dag of nacht natuurlijk) nog lekkerder, sensueler of gewoon bijzonder gezellig kunt maken. De liefde gaat door de maag zegt men toch? Heb jij een fijne tip die hier echt niet mag ontbreken? Laat het ons weten!
Aardbeien met chocolade, cayenne peper en zeezout
Bij een romantisch avondje horen ook sensuele hapjes. Met dit kleine wondertje heb je gegarandeerd succes en je kunt de aardbeien zelfs serveren in de slaapkamer! De smaaksensatie is compleet. Zoet, zout en een tikkeltje pikant met een overheerlijk laagje chocolade! Het pittige pepertje maakt de aardbeien nog smaakvoller en sensueler! Het zout voegt een tintelend knispertje toe.
En moeilijk te maken? Nee hoor! EasyEasyEasy!
Wat heb je nodig voor dit recept?
- 12 grote rijpe aardbeien, gewassen en gedroogd
- 100 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
- Cayennepeper, een mespuntje
- Grof zeezout
- Optioneel: eetbare glitters of poedersuiker voor decoratie
Benodigdheden: Schaaltje, bakpapier, hittebestendig kommetje, magnetron (of pan met water)
Hoe maak je deze sensationele aardbeien?
- Smelt de stukjes chocolade.
- In de magnetron: zet de magnetron steeds voor circa 15 a 20 seconden aan. Roer en controleer of de chocola volledig is gesmolten. Zo niet, doe er weer 15 seconden bij.
- Geen magnetron? Smelt de chocolade au-bain marie. Plaats een kleine hittebestendig pannetje/schaaltje in een grotere pan met een laag heet water (pas op met kokend water!). Doe de chocolade in de kleine pan en roer voorzichtig tot de chocolade is gesmolten.
- Voeg een snufje (!) cayennepeper toe aan de gesmolten chocolade. Meng goed. Cayenne is behoorlijk pittig. Dus proef tussendoor en voeg eventueel nog wat cayennepeper toe als je van pittig houdt. En foei ... niet te veel proeven! Anders moet je meer chocolade smelten!
- Dip de aardbeien in de chocolade. Hou ze hiervoor bij het kroontje vast en dip ze voor de helft in de chocoladesaus. Laat de overtollige chocolade er vanaf druipen.
- Strooi een beetje grof zeezout over de aardbei op de kant met de nog warme chocolade.
- Leg de aardbeien voorzichtig op een schaal/bakplaat met bakpapier. Zet de schaal 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer helemaal hard wordt.
- Geniet ervan!
Wil je de aardbeien extra feestelijk of (gl)amoureus maken?
Bestrooi de aardbeien vlak voor het serveren nog met een klein beetje poedersuiker of wat eetbare glitters …
Liever geen pure chocolade?
Wil je meer zoet toevoegen, neem dan 50 gram pure en 50 gram melkchocolade. Zorg wel voor een goede kwaliteit!
Deze in chocolade gedipte aardbeien kun je perfect samen delen tijdens een romantisch avondje. De sensuele ervaring van het delen van voedsel en de combinatie van zoet, zout en pittig, zal zorgen voor een onvergetelijk moment!
Blog posts
-
Je kent het vast wel. Je hebt een romantisch avondje in het vooruitzicht en jij hebt beloofd te koken. Alles moet perfect zijn en je wilt niet in de keuken hoeven staan als je bezoek er is. En je hebt natuurlijk weer te weinig tijd…Deze flitsend snelle 'tiramisu' met sinaasappel en bitterkoekjes is ideaal als je weinig tijd hebt en een heerlijk dessert zoekt voor een romantisch avondje.Nu lezen
-
Recept Slagroomtruffels met Grand Marnier
Er zijn dingen die oh zo lekker lijken, maar dat uiteindelijk niet zijn ... Zoals met de slagroombus in de hand het avontuur opzoeken in de slaapkamer. Geen aanrader! De liefde kan met slagroom beter door de maag gaan.daarom zetten we een heerlijk recept voor je klaar, wat je natuurlijk ook buiten de slaapkamer mag opeten!Nu lezen -
Aardbeien met chocolade, cayenne peper en zeezout
Bij een romantisch avondje horen ook sensuele hapjes. Met dit kleine wondertje heb je gegarandeerd succes en je kunt de aardbeien zelfs serveren in de slaapkamer! De smaaksensatie is compleet. Zoet, zout en een tikkeltje pikant met een overheerlijk laagje chocolade!Nu lezen