Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
wat is BDSM? Handboeien, zweepje en nog meer. Lees meer in de blog op tikkeltje.nl

Wat is BDSM?

BDSM staat voor "Bondage, Discipline, Dominantie, Submissie, Sadisme en Masochisme". Het is een term die wordt gebruikt om een reeks van seksuele activiteiten te beschrijven waarin seksuele partners hun macht en plezier op verschillende manieren verkennen. Dit kunnen rollenspellen zijn en verschillende vormen van fysieke en psychologische stimulatie. Belangrijk is wel dat iedereen het er mee eens is en het veilig gebeurt.

Hoe werkt bondage?

Met bondage wordt de partner opzettelijk vastgebonden of beperkt tijdens de seksuele activiteiten. Dit kan gedaan worden met touwen, handboeien, tape, zijden sjaals of andere materialen. Het doel van bondage is vaak om het gevoel van overgave of controle te versterken, waardoor de fysieke en emotionele beleving intenser wordt. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat iedereen zich comfortabel en veilig voelt tijdens het gebruik van bondage.

Welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen bij bondage?

Bij het beoefenen van bondage zijn er enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de veiligheid en het comfort van alle betrokkenen te waarborgen:

Communicatie:

Praat open en eerlijk met je partner(s) over je verwachtingen, grenzen en eventuele gezondheidsproblemen voordat je begint. Spreek een veilig woord af (het zogenaamde ‘safe word’) om het spel onmiddellijk te stoppen als iemand zich ongemakkelijk voelt. Tips voor communicatie tijdens bondage en andere BDSM-activiteiten lees je hier

Kennis over vastbinden:

Leer de juiste technieken voor het vastbinden en hoe je knopen kunt maken die gemakkelijk los kunnen als dat nodig is.

Veiligheid:

Gebruik materialen die specifiek ontworpen zijn voor bondage, zoals zachte touwen of handboeien met snelsluitingen. Vermijd materialen die te strak kunnen zitten en de bloedcirculatie kunnen belemmeren.

Controle:

Houd altijd de controle over de situatie en zorg ervoor dat degene die vastgebonden is zich op zijn gemak voelt. Houd scherpe voorwerpen uit de buurt en zorg voor een vrij toegankelijke uitweg.

Regelmatige controles:

Houd tijdens de bondage sessie regelmatig contact met degene die is vastgebonden.  Zorg dat je partner zich goed voelt en geen pijn of ongemak ervaart.

Tijdslimiet:

Beperk de tijd dat iemand vastgebonden is om vermoeidheid, pijn of beperking van de bloedstroom te voorkomen.

Nuchterheid:

Vermijd het gebruik van alcohol of drugs tijdens bondage-activiteiten, omdat dit de beoordeling van pijn en comfort kan vertroebelen.

Medische overwegingen: Als iemand gezondheidsproblemen heeft, allergieën of andere specifieke behoeften, houd hier dan rekening mee en pas de activiteit dienovereenkomstig aan.

Onthoud dat veiligheid, vertrouwen en open communicatie altijd de hoogste prioriteit moeten hebben bij BDSM-activiteiten, inclusief bondage.

Welke rollenspellen worden zoal gebruikt tijdens BDSM?

De sky is de limit, het ligt geheel aan de fantasie van de spelers in het rollenspel. Maar hier zijn een aantal veelvoorkomende rollenspellen:

Meester en baasje:

Met dit kinky seksuele rollenspel geef je je als een huisdier over aan je baasje. Natuurlijk wordt er ook mild gestraft. Maar als je lief bent, volgt een beloning!

Crossdressing:

Stap in de huid van je partner en voel als man hoe het is om lingerie of panty’s te dragen. Ben je vrouw, dan kun je je met een voorbind dildo echt heel mannelijk voelen!

Doktertje spelen:

Laat je door je partner onderzoeken! Een leuk zusterpakje kan hierbij voor extra opwinding zorgen!

Op jacht:

Een beetje wild, maar zorg dat je uit de handen blijft van je partner die jou wil overmeesteren! Wat erop volgt is ruige seks, maar natuurlijk wel binnen de afgesproken grenzen!

TIP: Gebruik toys zoals handboeien, verkleedpakjes, zweepjes …

Natuurlijk kun je bij de rollenspellen allemaal leuke accessoires kopen, zoals verkleedpakjes, zweepjes, handboeien, halsbanden, kietelaars, tepelklemmen en nog veel meer!

Vorig artikel Help! Waterdicht, waterproof, waterbestendig, splashproof… Een pot nat?
Volgend artikel Alles over glijmiddelen

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!