Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
Communicatie is belangrijk bij bondage. Dame vastgebonden op tafel, maar partner is zoek! Waar ben je nou!

8 tips over communiceren bij bondage en BDSM

Communicatie is essentieel bij bondage en andere BDSM-activiteiten om ervoor te zorgen dat jij en je partner je comfortabel en veilig voelen en plezier beleven! Daarom volgen hier enkele tips over hoe je kunt communiceren tijdens bondage:

1 Bespreek vooraf

Voordat je begint, praat met je partner(s) over de verwachtingen, grenzen, en eventuele zorgen. Geef aan wat je leuk vindt en wat je absoluut wilt vermijden. Is het de eerste keer dat je wilt experimenteren met BDSM, dan kan dat best moeilijk zijn. Praten over seksuele fantasieën voelt nu eenmaal een beetje ongemakkelijk. Zo kan het woord BDSM al een beetje te heftig overkomen, want wordt vaak geassocieerd met extreme slaapkamer praktijken, terwijl je eigenlijk maar een soort lightversie wilt. Gebruik dan andere woorden. Vertel dat je het leuk lijkt een keer iets avontuurlijks te doen, zoals een keer een blinddoek, handboeien of ijsblokjes gebruiken.

2 Respecteer elkaars wensen

Niet iedereen heeft dezelfde fantasieën. Sterker nog, meestal komen die helemaal niet overeen! Wat jou fijn of leuk lijkt, hoeft een ander niet ook plezierig te lijken. Bespreek hoe je elkaar kunt vinden in elkaars wensen.

3 Gebruik veilige woorden

Stel duidelijke ‘safe words’ in waarmee je kunt aangeven dat je wilt dat een activiteit onmiddellijk moet stoppen als een van de partners zich ongemakkelijk of onveilig voelt. Kies woorden die je gemakkelijk kunt onthouden zijn en die je niet snel verward met andere woorden.

Naast een ‘safe word’, kun je ook afspreken om bepaalde signaalwoorden te gebruiken om aan te geven hoe je je voelt. Bijvoorbeeld "meer", "minder", "stoppen" of "ga door". Maar maak het niet te ingewikkeld, want je wilt niet te veel hoeven nadenken!

4 Non-verbale communicatie

Tijdens de activiteit kun je gebruik maken van stilzwijgende signalen, zoals knikken, schudden met het hoofd of handbewegingen. Hiermee kun je aangeven of je je comfortabel voelt.

5 Controleer regelmatig

Check regelmatig bij elkaar hoe het gaat. Gebruik hiervoor eenvoudige vragen zoals "Hoe voel je je?" of "Gaat het goed met je?".

6 Oogcontact

Een andere goede check is elkaar af en toe in de ogen te kijken. Maar dat is natuurlijk lastig als je geblinddoekt bent. Gebruik in dit geval de andere vormen van verbale en non-verbale communicatie. Zorg er altijd voor dat je op de hoogte blijft van hoe de ander zich voelt.

7 Respecteer signalen en pijngrenzen

Als je partner aangeeft dat er iets niet goed voelt, stop dan onmiddellijk. Probeer eerst te begrijpen wat er aan de hand is voordat je verder gaat.

8 Praat na

Bespreek na de activiteit wat goed voelde, wat beter kon en hoe jullie je erbij voelden. Door het delen van elkaars ervaring kun je aanpassingen maken voor de toekomst.

Onthoud dat open communicatie en wederzijds respect de sleutel zijn tot een positieve en veilige ervaring bij bondage en andere BDSM-activiteiten. Begin nooit te extreem met pijn en bouw langzaam op. Zo blijft het spannend en opwindend om elkaars wensen keer op keer te verkennen.

TIP: Zoek in onze webshop naar leuke BDSM accessoires!

Vorig artikel Zelf of samen genieten van massagekaarsen

een tikkeltje Spannender

  • hoe geef je een sensuele massage. Lees de tips op tikkeltje.nl
    december 17, 2023

    Hoe geef ik een sensuele massage

    Met een sensuele massage stimuleer je sensuele gevoelens en vergroot je de intimiteit...tenminste als je het goed doet. Het uiteindelijk doel is om te ontspannen en voor het beste effect zijn er een aantal stappen die je kunt nemen voor een perfecte massage te geven...
    Nu lezen
  • Genieten van een massage met massagekaarsen van tikkeltje.nl
    december 17, 2023

    Zelf of samen genieten van massagekaarsen

    Stel je dit eens voor. Na een lange werkdag strijk je thuis neer en wil je tot rust komen. Je creëert de ultieme sfeer. Je dimt het plafondlicht en zet een ontspannend muziekje op. De ruimte vult zich met een heerlijke geur. Het verwennen kan beginnen! Lees hoe je met een massagekaars een onvergetelijk momentje voor je zelf of de ander kunt creëren!
    Nu lezen
  • Communicatie is belangrijk bij bondage. Dame vastgebonden op tafel, maar partner is zoek! Waar ben je nou!
    december 16, 2023

    8 tips over communiceren bij bondage en BDSM

    Communicatie is essentieel bij bondage en andere BDSM-activiteiten om ervoor te zorgen dat jij en je partner je comfortabel en veilig voelen en plezier beleven! Daarom hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. 
    Nu lezen

Over een tikkeltje Spannender

In een tikkeltje Spannender vindt je erotische tips voor jezelf, je partner of jullie samen. Laat je inspireren voor een spannend avontuur en probeer eens iets anders! Heb jij een verhaal of tip waarmee je anderen wilt inspireren? Laat het ons weten!

een tikkeltje Spannender

een tikkeltje Spannender

In een tikkeltje Spannender vindt je erotische tips voor jezelf, je partner of jullie samen. Laat je inspireren voor een spannend avontuur en probeer eens iets anders! Heb jij een verhaal of tip waarmee je anderen wilt inspireren? Laat het ons weten!

contact